mszp.hu | Belföld
2022. március 18. 14:43

A Fidesz beismerte, hogy a korrupció veszélye miatt nem kapja meg hazánk az uniós pénzeket

A Fidesz beismerte, hogy a korrupció veszélye miatt nem kapja meg hazánk az uniós pénzeket
A Fidesz beismerte, hogy a korrupció veszélye miatt nem kapja meg hazánk az uniós pénzeket – április 3-án a korrupció megy, 15 ezer milliárd forint uniós támogatás jön.

Sajtóhírek szerint a Fidesz módosított az általa készített Helyreállítási és Ellenállóképességi Terven, amivel közel egy év után beismerte, hogy a korrupció veszélye miatt nem kapja meg még mindig hazánk az uniós helyreállítási pénzeket.

A hazug propaganda megbukott, mivel bebizonyosodott, hogy az irányított közbeszerzések, a verseny felszámolása, az uniós támogatások átláthatatlan felhasználása és a korrupció az akadálya az uniós pénzek lehívásának. Összességében mindaz, ami a Fidesz politikája, aminek eredményeként Magyarország lett a második legkorruptabb állam az Európai Unióban. 

Magyarország csak akkor fejlődhet szabadon, ha a magyar gazdaság megszabadul végre a korrupciótól. Az MSZP elkötelezett amellett, hogy a kormányváltást követően a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre. 

Az Egységben Magyarországért ezért egy átlátható, tisztességes és a versenyt szorgalmazó közbeszerzési rendszert, valamint egy hazai antikorrupciós szervezetet fog kialakítani, továbbá Magyarország is csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

MSZP