A Fidesz csak ellenzéki szerepben szereti az Alkotmánybíróságot

Miközben a szocialista kormányok idején az Alkotmánybíróság döntéseit a demokrácia diadalaként emlegették, manapság minden eszközzel a taláros testület jogköreinek csorbításán dolgoznak az egykori fiatal demokraták.

A téma élharcosa és legfőbb szószólója a párt alelnöke, Kósa Lajos. Debrecen polgármestere a Hetek című hetilapnak adott interjújában például az alkotmányjog értelmezéséről oktatja ki Sólyom Lászlót, az Alkotmánybíróság első elnökét, amiért bírálni merészelte a Fidesz új Alkotmányát, illetve annak sorozatos módosításait. Kósa Lajos jogi érvelése az elismert alkotmányjogásszal szemben azért is lehet figyelemre méltó, mivel a Fidesz alelnökének még diplomája sincs.

Ettől természetesen még akár igaza is lehetne, de a Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete ebben a kérdésben inkább Sólyom László véleményét fogadja el. Már csak azért is, mert Kósa Lajos köztudottam hajlamos arra, hogy mindig a számára és pártja számára előnyös véleményt tartsa az egyetlen és igaz állításnak.

A Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége szerint Magyarországnak eleve nem volt szüksége új Alkotmányra, pláne nem egy ilyen, az orbáni rezsimet erősítő alaptörvényre.

az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége