A Fidesz csupán morzsákat szór a gyerekek tányérjára

Az MSZP szégyenletesnek tartja, hogy a kormányzat idén nyáron csupán 2,64 milliárd forintot szán gyermekétkeztetésre, és közben úgy tesz, mintha ezzel megoldaná a magyar gyermekéhezés problémáját. Ez az intézkedés egyszerre cinikus és haszonleső!

Haszonleső ez a juttatás, hiszen a Fidesz a választások előtt jelenti be, miközben ők is tudják: érdemben semmit sem javítanak a gyermekéhezés problémáján. Miskolcon óvodásokkal, most éhező gyermekekkel kampányolnak. Cinikus ez az összeg, hiszen csupán morzsákat szór a gyermekek tányérjára, miközben az Orbán-kormány ennek az összegnek csaknem a 70-szeresét költi stadionokra.

A gyermekek étkeztetésére fordított összeget utoljára baloldali kormány emelte 2009-ben, azóta a teljes összeg 600 millió forintot veszített értékéből. Az Orbán-kormány viszont eddig egy fillérrel sem áldozott többet erre a célra, most is csak ennek egy részét adta vissza.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány egy év alatt fel fogja számolni a magyarországi gyermekéhezést!

A Mesterházy-kormány nem stadionokat fog építeni, hanem ingyenes étkezést biztosít a rászoruló csaknem 500 ezer gyermeknek. Azoknak az éhező kicsiknek és serdülőknek, akiknek ma csak a kétharmada kap heti ötszöri étkezést.

A Mesterházy-kormány megszervezi minden rászoruló gyermek számára, hogy a hét minden napján, az év mind a 12 hónapjában jóllakjanak azok is, akik nem járnak óvodába vagy iskolába.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag