mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. május 31. 15:45

A Fidesz eddig csak beszélt az ország függetlenségéről, most már dolgozzon is érte!

A Fidesz eddig csak beszélt az ország függetlenségéről, de semmit sem tett hazánk orosz energiafüggőségének csökkentéséért, pedig kétharmados többség birtokában volt rá 12 éve.

Orbánék bűne, hogy Magyarország ma egy orosz energiagyarmat. Ezt minél hamarabb meg kell szüntetni!

A Brüsszelben kialkudott kompromisszum esélyt ad arra, hogy hazánk enyhítsen kiszolgáltatottságán. Az orosz olajnak leginkább kitett, az olajat csővezetéken kapó országok haladékot kaptak. A Fidesz-kormánynak élnie kell ezzel a lehetőséggel! Meg kell kezdenie a leválást az orosz energiaszolgáltatásról és el kell kezdenie a hazai lakások energetikai korszerűsítését! Ez a magyar emberek érdeke, mert csak ez szolgálja a magyar háztartások energiaellátásának hosszú távú biztonságát.

Itt az idő, hogy a Fidesz végrehajtsa azt, amit már a 2009-es programjában leírt: „Az uniós forrásokat tehát az eddigieknél jobban kell a megújuló energiával kapcsolatos beruházásokra koncentrálni.”

Magyarország függetlenségét nem plakátokkal és üres beszédekkel kell védeni, hanem konkrét, átlátható, az ország érdekét szolgáló intézkedésekkel. Ilyen a megújuló energiaforrások támogatása, a lakóépületek korszerűsítése és az orosz energiafüggőség csökkentése.

Az MSZP-nek a magyar emberek biztonsága és megélhetése a legfontosabb, ezért követeljük, hogy a Fidesz-kormány az ország érdekében használja fel a Brüsszeltől kapott esélyt, és szüntesse meg hazánk kiszolgáltatottságát Oroszország felé, valamint hozza nyilvánosságra azt a cselekvési tervet, amely Magyarország hosszú távú energiabiztonságát szavatoló kormányzati lépéseket tartalmazza.

MSZP