mszp.hu | rezsi | Energetika Pénzügy Szociális ügyek
2020. november 10. 12:37

A Fidesz egyértelművé tette, hogy a válság közepén is maradnak a szándékosan magasan tartott árak, nem lesz rezsicsökkentés

A Fidesz egyértelművé tette, hogy a válság közepén is maradnak a szándékosan magasan tartott árak, nem lesz rezsicsökkentés
A Fidesz kedden a Gazdasági bizottság ülésén nemet mondott a rezsicsökkentésre, amivel elárulta a családokat, a nyugdíjasokat, a dolgozókat és a munkanélkülieket egyaránt.

A kormánypárti képviselők ezzel a gyalázatos lépésükkel pedig egyértelművé tették, hogy továbbra is a nyerészkedés pártján állnak. Ugyanis a mai napig nem képes magyarázatot adni a kormány arra, hogy miért tartja indokolatlanul magasan az árakat, hogy miért adja a 30-40 forintos gázt 101 forintért a háztartásoknak.

Elég volt a fideszes nyerészkedésből! Ne fizettessenek többet az emberekkel a rezsiért az indokoltnál, amikor egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe!

Válság van, ezért az MSZP szerint mindent meg kell tenni az emberek megélhetésének biztosítása érdekében. Csökkenteni kell a terheiket és ebben a helyzetben nem jelentenek megoldást a kampányeszközként használt egyszeri rezsiutalványok. Azt akarjuk, hogy senki se kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja fizetni a rezsit.

Az MSZP és a Párbeszéd ezért olyan javaslatot nyújtott be, amely igazságos, sávos árrendszert és egy olyan rendszert vezetne be, amely a létfenntartáshoz szükséges minimális mértékéig megfizethető, az ivóvíz esetében jelképes áron, alanyi jogon biztosítja mindenki számára az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. Így sokkal olcsóbban, a jelenlegi díj feléért kapná a lakosság a létminimumnak megfelelő mértékű gáz-, és villanyszolgáltatást, a víz esetében pedig jelképes, egy forintos áron jutna mindenki havonta egy köbméterhez.

A Fidesz ma ismét egyértelművé tette, hogy számukra a fideszes elit nyerészkedése fontosabb, mint az emberek biztos megélhetése.

 

MSZP