2011. július 14. 15:23

A Fidesz egyéves pénzgyűjtő akciói

A Fidesz Kósa, Szijjártó, Matolcsy és Orbán gátlástalan kijelentéseivel 2010 júniusától folyamatosan államcsődről hazudozva rontott a forinton. Ma sincs másként, hiszen még mindig nem tudnak elszakadni attól a hazugságtól, hogy kormányzásuk csődtől mentette meg az országot. Azonban időszerű lenne megtudni, hogy ki profitált ebből a hazugságból a legtöbbet. Az egyértelmű, a devizahitelesek csak vesztettek és rengeteget. A Fidesz egyéves eredménye ebben a tekintetben 124 ezer új fizetésképtelen hiteles.

A Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) működtető BISZ Zrt. honlapján közzétett adatok szerint június végén 806 ezer magánszemély szerepelt élő mulasztással a "feketelistán", ötödével (18 százalékkal, azaz 124 ezerrel) több, mint egy évvel korábban. Róluk és a többi devizahitelesről úgy gondoskodik a Fidesz, hogy elodázza a problémát 2014-re.

Mindeközben a Fidesz gazdaságpolitikája tolvajlásból áll, hiszen az egyetlen értékelhető államadósság-csökkentő teljesítményét úgy érte el, hogy elrabolta 3 millió ember közel 3000 milliárd nyugdíjra félretett forintját és sietve elköltötte. Hogy ezzel a hárommillió emberrel mi lesz majd, ha nyugdíjba mennek, a Fidesz nem foglalkozik.

A Fideszt ugyanis csak egyetlen dolog érdekli: saját hatalmának megőrzése, bebetonozása, hatalmuk anyagi hátterének megerősítése. Talán sokan emlékeznek, hogy a Fidesz pártként 2010 előtt csőd közeli állapotban volt. Ma ezt már nem lehet róluk elmondani, sőt.

Ezért aztán sokakban felmerült a gyanú, hogy a Fidesz közeli pénzemberek tőzsdei manipulációival töltötték fel a párt háttérintézményeinek kasszáit. Mindeközben azzal egy pillanatig sem törődtek, hogy a felelőtlen, hazug, államcsődöt harsogó kijelentéseikkel sokszázezer család életét teszik tönkre.

A Fidesz jellemtelenségét, a társadalom tagjai iránti együttérzésének totális hiányát jól példázza az igazságtalan, a dolgozó polgárok több mint 80 százalékát megsarcoló egykulcsos adó, vagy az indoklás nélküli elbocsájtások törvénybe iktatása, pláne a sztrájkjogok és a népszavazási lehetőségek csorbítása. A Fidesz rabol, kifoszt, átver, hazudik, megszorít, zsarol, kényszerít, majd befogja az emberek száját… A Fidesz nem szereti a magyar embereket.

Azon meg sem lepődünk, hogy miközben a lakosság 80 százalékát nyomor közeli helyzetbe taszítja a kormány, a rokonoknak, barátoknak, saját maguknak a luxus és a kivételezettségek végtelen tárházát biztosítják visszaélve kétharmados erőfölényükkel.

Egyelőre ez a Fidesz egy éve.

Szanyi Tibor,
az MSZP elnökségi tagja,
országgyűlési képviselő