2011. június 05. 06:25

A Fidesz elfogadta az egészségügy tönkretételét

Több mint egy év elteltével végre van egészségpolitikai programja a kormánynak. Sajnos mind az egészségügy, mind az emberek jobban járnának ha nem lenne, hiszen az egészségügyet is elérik a megszorítások, újra a szegények járnak rosszul.

A Fidesz-KDNP-kormány ismét becsapja az embereket, átszervezési döntésekről és áttekinthetetlen jövőképről szóló hírekkel próbálja elfedni a gyógyszerkassza felelőtlen és indokolatlan megsarcolását.
A táppénz szabályozás szigorításával ismét a kiskerestűeket bünteti és nyugdíjasok százezreinek életkörülményeit nehezíti meg a kormány, tovább növelve a beteg emberek kiszolgáltatottságát.

A Semmelweis Tervben foglaltak szerint fővárosi kórházakat államosít a Fidesz. Az intézmények tervezett értékesítése óriási hiba, jóvátehetetlen vagyonvesztést okoz a budapesti önkormányzatoknak. Kizárja a képviselőtestületet a fővárosi ellátás szevezéséből, amelyet államháztartási érdekeknek rendel alá a kormány.

Az így esetlegesen felszabaduló források csupán egyszeri bevételt jelentenek, így értelmetlen ennek terhére béremelést előirányozni.
Az MSZP felszólítja a kormányt, tegyen eleget ígéretének és állítsa meg az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók elvándorlását az országból. Muszáj észrevenni az ágazat mélyülő munkaerő-válságát, megfelelő intézkedéseket kell hozni amíg még nem késő.