mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2017. szeptember 18. 13:56

A Fidesz ellopja a gyógyításra szánt pénzt, de a Botka-kormány véget vet ennek

A Fidesz ellopja az emberek gyógyítására szánt pénzt, ezért a magyar egészségügy ma kisebb értékű állami támogatást kap, mint 2006-ban. Ma már ott tartunk, hogy a kórházakban nem csak orvos és ápoló, de már tisztítószer sincs – ezért van az, hogy sajtóhírek szerint évente többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közúti balesetben. A Fidesz kormányzása alatt már azoknak a higiénikus orvosoknak az alkalmazására sincs pénz, akiknek felügyelniük kellene, hogy a kórházakban rend és tisztaság legyen.

A magyar egészségügy ma szervezetlen és tervezetlen, nem biztonságos és nem elérhető mindenki számára. A Fidesz-kormánynak fogalma sincs, mit kellene tennie, „hóvégi kölcsönökkel” és kapkodással vergődnek egyik botránytól a másikig. Ma már ott tartunk, hogy a minisztérium nem is hajlandó elárulni a fertőzésben elhunytak pontos számát. Pedig a emberek nem azért fizetnek az államnak rengeteg pénzt, hogy a Fidesz azt ellopja, és utána csak hazudozzon meg titkolózzon!

A Botka-kormány ezen a téren is igazságot tesz: megtervezzük és megszervezzük az egészségügy működtetését. Az emberek pénzét gyógyításra fordítjuk, mindenki számára biztonságos, elérhető és színvonalas egészségügyi ellátást teremtünk. Ezt kínálja minden magyar ember számára Botka László és a kormányváltó szövetség.

Szakács László
frakcióvezető-helyettes