mszp.hu | Belföld | honvédelem közlemény | Honvédelem
2016. július 07. 16:36

A Fidesz elsorvasztotta a honvédséget

A Fidesz elsorvasztotta a honvédséget
Lázár János a mai kormányinfón egy 2010 óta folyamatosan erősödő honvédség képét vázolta fel, amikor a védelmi kiadások mértékéről beszélt. Több szerénységet várunk el annak a kormánynak a miniszterétől, amely a Magyar Honvédséget odáig juttatta, hogy az még a köztársasági elnöknek, azaz saját főparancsnokának hivatalos útjához sem képes üzemképes repülőgépet biztosítani!
Az Orbán-kormány nemhogy folyamatosan növelte, hanem történelmi mélypontra csökkentette a védelmi kiadásokat, amelyek idén sem érik el a GDP 1 %-át. A brutális forráskivonás elkeserítő következményei mindenki számára nyilvánvalóak: elmaradt fejlesztések, döbbenetes mértékű vagyonvesztés, repülőbalesetek sora, megszűnés határán vegetáló helikopter- és szállítórepülő-képesség, óriási, ötezer főt meghaladó létszámhiány. Eközben sorra látnak napvilágot a Hende Csaba miniszterségéhez kötődő botrányok, mint a zavaros helikoptervásárlási ügylet vagy legutóbb a felmondott biztosítási szerződések ügye.
 
A Magyar Honvédséget nem megerősítették, hanem elsorvasztották, miközben Magyarország biztonsági környezete drámaian romlott. A védelmi költségvetés most megkezdett növelése így egyelőre még nem több puszta kárenyhítésnél.
 
Ha Lázár János az elmúlt hat év védelmi politikáját akarja értékelni, akkor győzelmi jelentés helyett kormánya nevében kérjen inkább bocsánatot!
 
Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok