A Fidesz és a multik egyedül maradtak: az MSZP és az érdekvédők egységesen követelik a vasárnapi dupla bért

A Fidesz és a multik egyedül maradtak: az MSZP és az érdekvédők egységesen követelik a vasárnapi dupla bért
Az MSZP benyújtott törvényjavaslata a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékról a dolgozó emberek akaratát képviseli: bizonyítja ezt, hogy a vasárnapi munkáért járó dupla fizetés követeléséhez a MASZSZ, a Liga és a VOSZ is csatlakozott. A három érdekképviselet többi javaslata is szinte teljesen megegyezik azzal a törvényjavaslattal, amit az MSZP a munkavállalók érdekében benyújtott.

A munkavállalókat eláruló Fidesz és a multik ezzel egyedül maradtak. Rajtuk kívül mindenki az MSZP javaslatát támogatja: azt, hogy aki vasárnap dolgozik, az arra a napra kapjon dupla fizetést!
 
Hiába próbál más pártokra mutogatni a Fidesz, a valóság az, hogy semmi nem kötelezte őket a vasárnapi bérpótlék csökkentésére! A Fidesz kifogásai is szimpla hazugságok, hisz semmi sem akadályozza őket abban, hogy akár holnaptól visszaállítsák a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékot!
 
Az MSZP a dolgozó emberek és az őket képviselő érdekvédők mellett áll és el fogja érni, hogy a vasárnapi munkáért mindenki a fizetése kétszeresét kapja!
 
Aki ezt ellenzi, az a Fidesszel együtt a gyáriparosok és multik érdekeit képviseli.
 
Lukács Zoltán,
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes