mszp.hu | Belföld | 3-as metró közlemény
2014. augusztus 11. 15:11

A Fidesz fejet hajtott a metrófelújítást követelő budapestiek előtt

Eredményes volt az MSZP felszólítása és az általunk kezdeményezett „Azonnali metrófelújítást!” című aláírásgyűjtés. Erről árulkodik a Magyar Nemzet mai cikke, mely szerint „Azonnal kezdődik a 3-as metró felújításának tervezése”.

A kormány nem hivatalos szócsövének bejelentés-értékű szivárogtatása egyértelmű jelzés: a Fidesz fejet hajtott a budapestiek akarata előtt. Tarlós István főpolgármester, Lázár János és Seszták Miklós miniszterek felfüggesztették az egymás közötti erődemonstrációt, és belefogtak a metrófelújítás tervezésébe.

Azt persze ma sem értjük pontosan, mi tartott négy évig a tervezés megkezdésén, továbbá az sem tűnik véletlennek, hogy mindez az önkormányzati választási kampány előtti hetekben történik.

A Magyar Nemzet híre szerint a tervezés költségeinek egyharmadát európai uniós forrásból fedezik majd. Igen nagyvonalú elképzelés, miközben tudjuk, hogy EU-forrásból jelenleg nincs kifizetés hazánk felé – épp a Fidesz-kormány előkészítetlen átalakításai miatt. Reméljük, a kincstári optimizmuson túl van konkrétabb elképzelésük is a finanszírozásra.

A baloldal győzelmével október 12-én olyan városvezetés váltja a Fideszt a Városházán, amelynek nem kell majd petíciókban irányt mutatni, amely nem a kormány ügynöke lesz Budapesten, hanem a főváros érdekvédője a kormánnyal szemben.

A változás Budapesten kezdődik!

Kunhalmi Ágnes,
MSZP budapesti elnök