mszp.hu | Belföld
2020. április 25. 14:05

A Fidesz fejezze be az emberek közös vagyonának széthordását – a Balaton nem a NER-oligarchák csónakázótava

A Fidesz fejezze be az emberek közös vagyonának széthordását – a Balaton nem a NER-oligarchák csónakázótava
A kormány még a koronavírus-járványra hivatkozva is képes átjátszani az állami és részben önkormányzati tulajdonú cégeket az oligarcháinak.
Most ugyanis a Balatoni Hajózás Zrt. vagyonát akarja széthordani: kikötőket, kempingeket, szállodákat, hajókat akar eladni. Emellett persze leépítésbe is kezd, kikötőket zár be és hajójáratokat szüntet meg.
 
Ez történik akkor, ha az állam beteszi a lábát egy cégbe: az értékes vagyont kiárusítja, a jövedelmező üzletágakat pedig kiszervezi a haveroknak. Mindez pedig teljesen ellentétes a balatoni önkormányzatok érdekeivel, amelyek a céget egyben akarják tartani.
 
Elég volt abból, hogy a Fidesz a Balatont a NER-oligarchák csónakázótavaként kezelje! A Balaton mindenkié!
 
Az MSZP ezért azt követeli, hogy a BAHART Zrt. kifosztására irányuló tervet vonja vissza az állam. Továbbá azt javasoljuk, hogy a helyi önkormányzatokat nagyobb mértékben vonják be a Balatont érintő minden fontos gazdasági, környezetvédelmi, turisztikai döntésnél. Ne lehessen az önkormányzatok nélkül döntést hozni, hiszen ők tudják, hogy mi szolgálja leginkább a tó, az ott élők és a Balatonhoz látogatók érdekeit.
 
MSZP