mszp.hu | Belföld
2021. október 21. 21:30

A Fidesz feketén alkalmazott munkásokkal frissítheti a Kubatov-listát – az MSZP feljelentést tesz

A Fidesz feketén alkalmazott munkásokkal frissítheti a Kubatov-listát – az MSZP feljelentést tesz
A napokban kiderült, Győrben fiatalokat alkalmaznak arra, hogy 1200 forintos óradíjért a Fidesz Kubatov-listájának adatait frissítsék. A jelentkezőknek egy címlista alapján kell aláírásokat gyűjteniük a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz (amelyet ma már Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay! névre módosítottak), amihez egy-egy tabletet kapnak – ezen kell bejelölniük, hogy a felkeresett személyek támogatják-e a Fideszt és az aláírásgyűjtést.

Bizonyítékok vannak arra, hogy az így elvégzett munkáért a jelentkezőket a magyar adószabályokat kikerülve, feketén fizetik ki – azzal a magyarázattal, hogy ők csak „aktivisták”.

Mivel a Fidesz győri szervezete tagadja, hogy a feketén foglalkoztatott munkásokhoz köze lenne, az MSZP a következő két kérdésre vár tőlük választ:

  • Tudja-e a Fidesz győri szervezete, hogy olyan ismeretlenek használják az irodájukat, akik a Fidesz aláírásgyűjtéséhez feketemunkára toboroznak embereket?
     
  • Tudja-e a Fidesz győri szervezete, hogy ez egy teljességgel hihetetlen, nagyon gyenge és hülyén hangzó magyarázkodás?

Az MSZP szeretné, ha kiderülne az igazság, ezért költségvetési csalás, személyes adattal való visszaélés és a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tesz a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen.

MSZP

Bővebb információ: Pollreisz Balázs, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Kapcsolódó párttagok