mszp.hu | Egészségügy Önkormányzat
2021. január 06. 15:50

A Fidesz felelőtlen viselkedése veszélybe sodorja a járvány elleni védekezést

A járványügyi szabályok betartásával kapcsolatban továbbra is csak felelőtlenséget lehet látni a Fidesz körül.

Korábban még csak a maszkviselésre vonatkozó előírásokra tettek magas ívben a fideszes politikusok, idén azonban Bicske fideszes polgármestere szintet lépett a szabályszegésben. A városvezető ugyanis a korlátozások ellenére évértékelő beszéddel egybekötött tömegrendezvényt szervezett, ami miatt a rendőrség már eljárást is indított.

Ezzel a felelőtlen viselkedéssel a fideszes polgármester a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

Azonban a Fidesz ismét hallgat és nem határolódik el a politikusától. Éppen ezért felmerül a kérdés, hogy a Fidesz vezetése tudott-e a polgármester rendezvényéről? Lesz-e az ügynek következménye a párton belül? Milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az ilyen esetek a jövőben ne ismétlődhessenek meg? Amennyiben a hatósági eljárás pénzbüntetést állapít meg, azt az önkormányzat pénzéből fogják kifizetni?

Amennyiben a Fidesz továbbra sem szólal meg az esettel kapcsolatban az azt jelenti, hogy egyetért a korlátozások politikai célokból történő semmibevételével.

Az MSZP szerint azonban a járványügyi korlátozások betartása a védekezés elengedhetetlen része, amit a kormánypártnak is felelősen vállalnia kell.

MSZP