2012. július 10. 17:46

A Fidesz fizesse meg!

Az MSZP felszólítja a kormánypártokat, hogy a mai strasbourgi ítélet szerint a magyar államkasszát terhelő mintegy hárommillió forintot, valamint a hasonló munkajogi perek után várható további kártérítési kötelezettségeket a saját pártkasszájukból fizessék ki!

A Magyar Szocialista Párt üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) mai ítéletét. A strasbourgi törvényszék mai, valamint az Alkotmánybíróság korábbi döntése után immár kétség sem fér ahhoz, hogy az Orbán-kormány a hazai és az európai demokratikus jogelveket áthágva, azokkal szöges ellentétben hozta meg a köztisztviselők indoklás nélküli elbocsátását lehetővé tevő törvényt.

A Fidesz-KDNP-frakció annak idején az MSZP többszöri figyelmeztetése ellenére, felelőssége teljes tudatában szavazta meg a kormánytisztviselőkről szóló törvényjavaslatot. Ennél fogva az EJEB mostani elmarasztaló döntésének következményét is nekik kell vállalni.

Az MSZP ezért felszólítja a kormánypártokat, hogy a mai strasbourgi ítélet szerint hivatalosan a magyar államot terhelő mintegy hárommillió forintot, valamint a hasonló munkajogi perek után várható további büntetéseket a saját pártkasszájukból fizessék ki!