A Fidesz hamis számaitól nem lesz tele a hűtőszekrény – reagálás Gulyás Gergely tájékoztatójára

Gulyás Gergely saját magát csapja be, amikor hamis statisztikákra hivatkozva a munkanélküliek számának csökkenéséről beszél.

A valóság az, hogy hazánkban ma kevesebben dolgoznak, mint a válság kezdetén, és többségük fizetése kevesebbet ér a boltban, mint a 2010-es kormányváltás előtt. A Fidesz-kormány csak papíron tudta növelni a foglalkoztatottságot úgy, hogy a munkavállalók közé számítja a több százezer külföldön dolgozó magyart, és azokat a közmunkásokat, akiknek csak nyomorúságos nettó 50 ezer forintos fizetést kapnak.

Gulyás Gergely hazugságai nem töltik meg a nélkülöző magyar családok hűtőszekrényeit, és nem teszik könnyebbé annak a létminimum alatt élő 4,6 millió magyarnak az életét, akiket az Orbán-kormány taszított nyomorba.

A Fidesz három hónapra csökkentette a munkanélküli ellátás időtartamát, az általuk bevezetett egykulcsos adó, valamint az adójóváírás megszüntetése miatt pedig 10 munkavállalóból 8 ma sokkal rosszabbul él. Gulyás Gergely inkább arra adjon választ, miért akarnak még több stadiont építeni egy olyan országban, ahol ma is csaknem félmillió gyermek éhezik? Miért akarják a közmunkások országává tenni Magyarországot?

A Mesterházy-kormány 250 ezer valódi új, jól megfizetett munkahelyet teremt és a ciklus végére nettó 100 ezer forintra emeli a minimálbért úgy, hogy a munkaadói terheket ez nem fogja növelni.

Gúr Nándor,
az MSZP alelnöke