mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. július 01. 14:23

A Fidesz hívjon össze rendkívüli parlamenti ülést és szavazza meg a minimálbér adómentessé tételét!

A Fidesz hívjon össze rendkívüli parlamenti ülést és szavazza meg a minimálbér adómentessé tételét!
Miközben a Fidesz oligarchái gátlástalanul urizálnak a válság alatt is egyre növekvő vagyonukból, magyarok milliói élnek egyik napról a másikra. Bár az MSZP javaslatait a helyzet megoldására rendre lesöpri a kormány az asztalról, a párt szerint még most sem késő cselekedni az adómentes minimálbér érdekében.

Az Orbán-kormány szerencsétlenkedéseinek köszönhetően dolgozók százezrei veszítették el a munkájukat, ami nemcsak saját megélhetésüket, de családjaik létbiztonságát is fenyegeti – hívta fel a figyelmet Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és csepel-soroksári egyéni képviselőjelöltje csütörtöki online sajtótájékoztatóján Csepelről bejelentkezve a párt Facebook oldalán közvetített videóban.

Emlékeztetett, az MSZP-nek több olyan javaslata is volt, ami azonnali segítséget nyújthatott volna az út szélén hagyott embereknek, „de még most sem késő!” – húzta alá.

Elmondta, a minimálbér emelése rendkívül fontos lett volna, és pénz is lett volna rá. „Orbán Viktornak arra van pénze és lehetősége, amire ő szeretné, hogy legyen. Oligarcha mentőcsomagra volt pénz; Orbán Viktor baráti és üzleti köre a válság alatt is gazdagodott: szürke eminenciásai többmilliós karórákkal és luxusterepjárókkal rohangásznak. És közben mit kaptak a magyar dolgozók? Egy olyan minimálbéremelést, amit egy munkahelyi büfében történő vásárlás elvisz”!

Szégyenteljesnek nevezte a kormány által odavetett 4000 forint körüli minimálbéremelést, és azt, hogy lesöpörték az MSZP javaslatát a minimálbér adómentessé tételével kapcsolatban. „Orbán Viktor azt mondja, több lépcsőben már a horizonton van a minimálbéremelés. Nem a horizonton kell lenni, hanem most azonnal! (…) Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz hívjon össze rendkívüli parlamenti ülést és szavazza meg a minimálbér adómentessé tételét” – szólított fel.

„A parlamenti képviselők, az államtitkárok fizetésemelése megoldásra került, kerüljön akkor most megoldásra az alacsony jövedelműek, a bajba jutott magyarok fizetésének emelése is” – követelte a szocialista politikus.

Komjáthi elmondta, az MSZP bérkalkulátorából tisztán látszik, hogy a munkáltatóknak nem kerülne többe a párt által javasolt verzióban a minimálbéremelés, hiszen úgy emelkedne a hazavihető összeg, hogy az adót engednék el. Ezért a Fidesz drága és értelmetlen nemzeti konzultációja helyett azt javasolta, az emberek használják inkább pártja honlapján a bérkalkulátort, ha a valós adatokra kíváncsiak.

Kapcsolódó párttagok