mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. június 09. 11:27

A Fidesz hozza nyilvánosságra az egészségügy átalakítására vonatkozó titkos tanulmányt!

A Fidesz felelőtlen módon csak bizonytalanságot és félelmet kelt azzal, hogy a világjárvány alatt a nyilvánosság teljes kizárásával áll neki az egészségügy átalakításának. Egyáltalán nem erősíti az emberek bizalmát az, ha a sajtóból kell értesülniük a kórházi ágyak felszámolásáról, vagy bizonyos kórházak aktív betegellátásának megszüntetéséről.

Ennek azonban nem kellene így lennie! Szlovákiában nem minősítették államtitoknak, nem titkosították 10 évre az egészségügy átalakítására vonatkozó terveket, így arról a kormány tagjai nyilatkoztak és érdemi társadalmi vita is kialakult. A Fidesz azonban - teljesen érthetetlen módon - titokban tartja a Boston Consulting Group által 350 millió forintért készített tanulmányt.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja az egészségügy átalakítását, mivel aláássa az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

Az MSZP szerint újjáépítésre van szükség az egészségügyben, de nem egy titkos tanulmány alapján! A nyilvánosság előtt és a szakma bevonásával kell megtörténnie az átalakításoknak! Az MSZP ezért a kormány által titkosított tanulmány nyilvánosságra hozatalát követeli!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő