mszp.hu | Belföld, Külföld | EP2014 Orbán Viktor Barroso
2014. május 08. 13:30

A Fidesz ismét a zavarosban halászik

Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kegyelmet kért és kapott a magyar akácnak José Manuel Barroso Európai Bizottsági elnöktől. Ehhez képest ma a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett az akác védelmében.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Nyitrai Zsolt, Fazekas Sándor és az egész Fidesz úgy ahogy van, ismét a zavarosban halászik. Tegnap sem volt, és ma sincs semmi megvédeni vagy kikönyörögnivaló a magyar akácon.

Az EU összesen annyit kérdezett az uniós tagállamoktól, hogy mit terveznek kezdeni a nem őshonos, inváziós növényfajokkal. Orbánnak sem kellett tehát könyörögnie a „magyar” akácosok megmaradásáért.

Ha Orbán Viktornak a futball mellett továbbra is az maradna a hobbija, hogy a védelemre nem szoruló akácosokat védje, javasoljuk, hogy miniszterelnöki hatáskörben vonja vissza azt a 2012-es rendeletét, amelyben engedély nélkül irthatóvá tette az akácot Magyarországon. Családi körben pedig vegye rá vejét, Tiborcz Istvánt, hogy a jövőben ne vágasson ki, majd lopjon el egész akácosokat engedély nélkül más erdőjében, természetvédelmi területen.

Szanyi Tibor,
az MSZP EP-listavezetője