mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás Oktatás
2021. január 26. 15:40

A Fidesz ismét átverte a tanárokat! – Automatikusan kapjanak 100%-os táppénzt a koronavírus-fertőzöttek!

A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete közös felmérése is azt támasztja alá, hogy a kormány ismét átverte a tanárokat, most a 100%-os táppénz biztosításával kapcsolatban hazudtak nekik. Az elemzésből ugyanis az derül ki, hogy koronavírussal megfertőződött pedagógusok csupán 19%-a kaphatta meg a 100%-os táppénzt.

Az ígérgetés ellenére a Fidesz nem egyszerűsített semmit, maradt a feleslegesen elnyújtott folyamat, amely során a kormányhivatal állapítja meg, hogy a pedagógus a munkájából kifolyólag betegedett-e meg. A számokból pedig a tanárok hibáztatása nyilvánul meg. Mit gondolnak hol fertőződnek meg a tanárok? A bezárt éttermekben, mozikban, színházakban vagy talán a munkahelyükön, ahol naponta több száz emberrel, diákokkal, kollégákkal találkoznak?

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a hivatalok a pedagógusokat hibáztatják, ha megfertőződnek. A tanárok a kormányzat elhibázott járványkezelésének az áldozatai! A hivataloknak nem a tanárokra kellene mutogatni, hanem meg kellene teremteni számukra a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülményeket!

Az MSZP még novemberben törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség erről még tárgyalni sem hajlandó.  Miért jó az a kormánynak, ha a betegeknek az egészségük mellett még a megélhetésük miatt is aggódniuk kell? Talán a Fidesznek a kétharmad birtokában nehézséget jelent a törvénymódosítás?

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő