A Fidesz kaméleon politikát folytat

A Fidesz hivatalosan még mindig nem határolódott el Bayer Zsolttól, az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosától, a Magyar Hírlapban megjelent cikke kapcsán. Az MSZP elnöksége ezt a lehető leghatározottabban elítéli, éppen ezért képviseltetni fogja magát a vasárnapi tüntetésen.

Nem lehet kettéválasztani az újságírót a fideszes párttagtól, hiszen Bayer Zsolt eddigi megnyilatkozásainál sem tette ezt a Fidesz vezetése. Akkor sem, amikor nap mint nap leírja véleményét, és akkor sem, amikor Békemeneteket szervez.

A Fidesz reagálása a történtekre magát a kormányzó pártot minősíti.

Nincs magyarázat arra sem, hogy vajon a Fidesz miért nem vállalta fel Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes véleményét, miszerint "olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja."

Innentől kezdve mindez nem kizárólag Bayer Zsolt ügye, hanem a Fideszé is. A felelősséget és párttársuk kijelentéseinek következményét a kormányzó pártnak éppen ezért erkölcsi kötelessége vállalnia. A Fidesz újra azt bizonyítja, hogy amit kisebbségi ügyekben mond, annak az ellenkezőjét teszi.

Teleki László,
az MSZP elnökségi tagja