mszp.hu
2017. április 27. 13:22

A Fidesz kettészakította a társadalmat

A száz leggazdagabb magyar vagyona megötszöröződött, több mint 3000 milliárd forint. Csak a miniszterelnök gázszerelője 100 milliárd forintot keresett tavaly, miközben a társadalom kettészakadt – foglalta össze Botka László a Fidesz elmúlt hét éves kormányzásának eredményeit.

Pártunk miniszterelnök-jelöltje országjáró körútja csütörtöki, hajdúdorogi és berettyóújfalui állomásán gyalázatnak nevezte, hogy eközben a magyar háztartások felének nincs semmilyen megtakarítása és fedezete egy rendkívüli költségre, további 45 százaléknak a lakáson kívül egy autó és minimális megtakarítás jut, és mindössze a háztartások 5 százaléknak akkora a vagyona, ami már mérhető az európai középosztályhoz.

Botka rámutatott, hogy az emberek megértették az orbáni rendszer valódi lényegét: Orbán Viktor hülyének néz bennünket, mesterséges ellenségeket keres, akik ellen háborút folytat, ezzel akarja elterelni a figyelmet a valóságról: az elmúlt hét év Fideszes kormányzása nyomorba döntötte az ország többségét, miközben kirabolták hazánkat.

Bármit is mondjon a Fidesz által hazugsággyárrá tett kormánypárti média, a magyar emberek döntő többsége egyre inkább akarja a kormányváltást, és egyre inkább átlát a szitán – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy Budapesten és a nagyvárosokban tízezrek tüntetnek, zömében fiatalok, akikről sokan úgy gondolták, nem is érdekli őket a politika.

Molnár Gyula, pártelnök kijelentette, hogy az MSZP az élére fog állni a változást akaró embereknek, mert mint mondta, a lakosság jelentős része megértette, hogy nem mehet tovább, ami ebben az országban zajlik – elegük van és változást akarnak.

Néhány ember nagyon jól él és gyarapodik, közben az emberek jelentős részének a mindennapi megélhetés probléma – mutatott rá, hozzátéve, hogy a következő, már nem is teljesen egy évben azt fogjuk bemutatni, hogy milyen lesz az az ország: az a normális, élhető, európai Magyarország, amely gyökeresen más, mint amit a jelenlegi hatalom épít.