mszp.hu | Belföld | Balaton fideszes lenyúlás
2017. augusztus 23. 14:41

A Fidesz ki akarja sajátítani a Balatont a gazdagoknak, az MSZP törvénnyel akadályozná ezt meg

A Fidesz ki akarja sajátítani a Balatont a gazdagoknak, az MSZP törvénnyel akadályozná ezt meg
A Fidesz azt tervezi, hogy a Balatonnál jövő évtől már csak a tehetősek nyaralhassanak. Orbán ingatlanspekuláns emberei felvásárolták a kempingeket, és sorra bezárják ezeket, vagy olyan luxusingatlanokat építenek a helyükre, amelyek az átlagemberek számára megfizethetetlenek. Az MSZP tíz napja benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, mely szerint a kempingek és strandok területén csak az eredeti funkciójuknak megfelelő beruházásokat lehessen végrehajtani, de a Fidesz erre még reagálni sem hajlandó.
A Balaton fideszes kisajátítása valódi veszély: a tóparti települések aggódva tapasztalják, hogy a több tízezer embernek pihenést nyújtó kempingek tulajdonost cseréltek és sorra zárnak be és a helyükre lakóparkok épülnek. Badacsonyörsön, Balatonszepezden, Balatonakaliban a kempingek bezártak és az a jól kiépített infrastruktúra is eltűnt, amelyet eddig mindenki használhatott. Fövenyesen már meg is épült az a lakópark, ahol mostantól csak néhány jómódú család nyaralhat. Ez Orbán Viktor terve: a gazdagok pártjaként a Fidesz el akarja venni a Balatont a magyar emberektől.
 
Az MSZP törvényjavaslata ezt az igazságtalanságot akarja megakadályozni. Ha a Fidesz ezt nem támogatja, azzal nyíltan beismerik: azt akarják, hogy a Balatonnál csak a tehetősek nyaralhassanak, az átlagemberek pedig csak képeslapon láthassák a magyar tengert.
 
Gőgös Zoltán, 
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő