A Fidesz kilóra akarja megvenni a falusi polgármestereket

Az időközi választásokon sorozatban vereséget szenvedő Fidesz elhatározta, hogy a bérük rendezése helyett kiszolgáltatja a kistelepülési polgármestereket a Fidesz-kormánynak.

Amellett, hogy pusztán önző, hatalmi okokból született az elhatározás, úgy hajtanák végre, hogy a helyhatóságokból központi helytartóságokat csinálnának. Papcsák Ferenc és társai által kedden benyújtott javaslat szerint közvetlenül a belügyminisztertől kapnának hálapénzt a falusi polgármesterek fizetésük rendezése helyett. Márpedig ha a ma még független településvezetők a Fidesz-kormánytól kapják majd a jövedelmüket, könnyen elképzelhető, mi következik. A Kubatov-listák frissülése mindenesetre borítékolható.

Rendezni kell a kistelepülések polgármestereinek fizetését, különben a falvak működése ellehetetlenül. A falvak életét gyakran egyedül egyengető településvezetők munkájának méltó megfizetése azonban nem járhat függetlenségük elvételével! Botrányosnak tartjuk és elutasítjuk a Papcsák-féle javaslatot, amellyel a Fidesz kilóra akarja megvenni a kistelepülési polgármestereket!

Harangozó Gábor
országgyűlési képviselő