A Fidesz kockakővel vesz szavazatot?

Megszorítás ér megszorítást, kevés a munka, ami van az is bizonytalan, fiatalok tízezrei hagyják el az országot, a Fidesz mégis pazarol. Tereket újít, hazug kommunikációra költ.  

Vagyis: készül a választásra. Egyre másra kezdenek a fideszes városvezetők értelmetlen térfelújításokba: Budapesten Rogán fog bele a Ferenciek tere teljes átépítésébe (30 milliárdért), Debrecenben Kósa emel stadiont közel 10 milliárdért, Egerben pedig több milliárdért újítják fel a Dobó teret. És lehetne folytatni a sort.

Közös nevezőjük, hogy éppen 2014 márciusában lesznek átadva, azaz az országgyűlési választások kampányfinisében. Nem elég, hogy négymillió ember él a létminimum alatt, hogy közel kétmillió keres csak egy kicsivel többet, a luxuskormány mégis olyan beruházásokra szórja a pénzt, ami nem teremt hosszú távon munkahelyet, nem tartja itthon a kivándorlókat, nem oldja meg a folyamatos elszegényedést.   

Nem elég, hogy Orbán és Matolcsy válságba taszította az országot és sosem volt szegénységbe a magyar társadalmat, még saját választási elveit sem tartja be. Azt ígérték nem térfelújításra, hanem munkahelyteremtésre használják majd kormányon a pénzeket. Hazudtak. Újra. De az embereket nem lehet átverni azzal, hogy több szökőkút lesz a téren, és nem lehet szavazatot gyűjteni szobrok értelmetlen áthelyezésével.

Az MSZP nem ígér, hanem tesz: munkahelyeket teremt és megállítja az elszegényedést.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes