2012. június 02. 11:26

A Fidesz kormánya már a repülőjegyet is megvette a fiataloknak?!

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor szerint csökkenteni kell a fiatalok esetében a minimálbér összegét. Tervei szerint Magyarországon csak bizonyos ledolgozott idő után kapnák meg a teljes minimálbért a fiatalok!

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint a fenti kijelentés hátborzongató következményekkel járna, és felszólítja a Fideszt, hogy határolódjon el Czomba Sándor kijelentésétől!

Czomba Sándor a TÁRKI felmérése után egy héttel nyilatkozta mindezt. Mely szerint minden második magyar fiatal itt hagyná az országot, és külföldön próbálna meg munkához jutni. Soha ennyi magyar és fiatal nem akart még más országba költözni. A Fidesz kormánya persze megteremtette a feltételeket. A növekvő bizonytalanság, az oktatási rendszer szétverése, a társadalmi és gazdasági problémák dilettáns kezelése egyaránt hozzájárulnak az elvándorlási hajlandóság növekedéséhez.

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom tagjai szerint is sürgős politikai és gazdasági irányváltásra van szükség, ellenkező esetben a fiatalok jó része ténylegesen és véglegesen itt hagyja az országunkat, és Magyarország reményvesztett marad.

Orbán Viktor az M1 Az Este című műsorában is reagált arra, hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. A miniszterelnök úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek" - tette hozzá. Szerinte ez "rendkívül lehangoló és lesújtó adat".
Orbán Viktor és Czomba Sándor 24 órán belül került ellentmondásba.

Ezért a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom felszólítja Orbán Viktort, hogy most viselkedjen politikusként: államtitkárát utasítsa helyre és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a fiatalok országunkban tudjanak dolgozni, egzisztenciát teremteni és családot alapítani!
 
Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom