Belföld | közlemény Pécs
2013. január 18. 12:33

A Fidesz lemondott a pécsiekről

Nehéz úgy részt venni a Fidesz által szervezett munkában, hogy abban nincs semmi rendszer, mivel egyszer reggel, egyszer délben másszor pedig este érnek rá a városvezetők megvitatni a pécsieket érintő kérdéseket, vagy akkor, amikor éppen véletlenül Magyarországon tartózkodnak.

Úgy is nehéz részt venni, hogy nem kapunk előkészítő anyagokat, előterjesztéseket, így sokszor azt sem tudjuk, miről is kellene döntést hozni.

Ennek nyilván megvan az oka, hiszen folyamatosan olyan döntések születtek, amely a pécsieket hátrányosan érintette, így a városvezetésnek nem volt érdeke, hogy az ellenzék azokra időben fel tudjon készülni.

Sajnos a 2/3-os többségével a Fidesz-KDNP-ÖPE koalíció nem él, hanem folyamatosan visszaél.

Ebből is látszik, hogy aki itt lemondott a pécsiekről, az maga a városvezetés. Mert nem lehet másként értékelni azt, hogy a kampányban hangoztatott, "hogy a pécsiek nyerjenek" szlogennel szemben folyamatosan olyan döntések születtek Pécsett, ami nem a pécsiek érdekeit szolgálta, hanem kizárólag a fideszes haverokét:

A Fidesz lemondott a pécsiekről akkor, amikor a megnyirbálta a pedagógusok juttatásait - miközben a fideszes ügyvéd haverokat tízmilliós megbízásokkal jutalmazta.

A Fidesz lemondott a pécsiekről akkor, amikor némán, ölbe tett kézzel nézte végig, ahogy több ezer Elcoteq dolgozó vesztette el állását - miközben a fideszes marketinges haverokat több tízmilliós megbízásokkal jutalmazta.

A Fidesz lemondott a pécsiekről akkor, amikor példátlanul magas ingatlanadóval terhelte meg a lakosság, a helyi vállalkozások kasszáját, több száz munkahely elvesztését előidézve ezzel - miközben a vendéglátós havernak nem kellett bérleti díjat fizetnie.

A Fidesz lemondott a pécsi szakemberekről akkor, amikor nem pécsieket, hanem importált haverokat nevezett ki a városi cégek élére.

A Fidesz lemondott a pécsi fiatalokról akkor, amikor bevezette a tandíjat a felsőoktatásban, ráadásul ezzel hozzájárult a  Pécsi Tudományegyetem hagyományos, magas színvonalú képzéseinek ellehetetlenítéséhez is.

Jómagam folyamatosan figyelemmel kísérem a pécsiek, a rászorulók helyzetét, többek között - mint az köztudomású - évek óta ingyenes jogsegéllyel támogatom a város polgárait, köztük nagyon sok olyan embert, aki pont a Fidesz ámokfutása miatt szorul rá.

Kiábrándító, hogy milliós havi fizetésük mellett Hoppál Péter és haverjai energiáját az köti le, hogy az ellenzéki padsorokat fürkészik, nem pedig az, hogy a pécsiekért dolgozzanak, "hogy a pécsiek nyerjenek."

Dr. Tóth Bertalan