mszp.hu | Belföld | Honvédelem
2016. szeptember 20. 20:42

A Fidesz leszavazta a gyanús védelmi beszerzések kivizsgálását

A Fidesz leszavazta a gyanús védelmi beszerzések kivizsgálását
A hétfői Igazságügyi bizottság ülésen a Fidesz újabb, az MSZP által kezdeményezett és minden ellenzéki frakció által támogatott vizsgálóbizottság felállítását szavazta le.

A Voldemortok, a sikeres gázszerelők és a zseniális feltalálók pártja ezúttal a gyanús védelmi beszerzések kivizsgálását hiúsította meg. A kormánypárti politikusok nyilván jó okkal nem akarnak szembesülni a gyanús körülmények között beszerzett honvédségi és rendőrségi helikopterek ügyével. Nyilván annak magyarázatára sem kíváncsiak, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot miért „az előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség” esetére szolgáló versenykorlátozó eljárásban szerezték be.

Parlamenti többségével visszaélve a Fidesz még megakadályozhatja a vizsgálatokat. Még okkal bízhatnak a Polt Péter vezette ügyészség „megértő” hozzáállásában.

Azonban a parlamenti többség mulandó, míg a bűncselekmények csak lassan évülnek el. Eljön még az idő, amikor az érinthetetlennek hitt döntéshozóknak számot kell adniuk a rájuk bízott közpénzek sorsáról. 

Demeter Márta
országgyűlési képviselő