mszp.hu | Belföld
2022. március 01. 14:41

A Fidesz leszavazta a Völner-maffia vizsgálóbizottságát

A Fidesz leszavazta a Völner-maffia vizsgálóbizottságát
A mai fideszes alaptörvény alapján Orbán akár egyedül is elindíthatja hazánk kiléptetését a NATO-ból.

A Völner-vizsgálóbizottság és a NATO-tagság népszavazáshoz kötésének leszavazása volt az Igazságügyi bizottság mai ülésének legnagyobb botránya – erről beszéltek keddi, parlamenti sajtótájékoztatójukon az Egységben Magyarországért képviselői: Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője, Gyüre Csaba, a Jobbik parlamenti képviselője és Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

„A Fidesz bűnszervezetként védi Völner Pált, hiszen leszavazták a mai ülésen, hogy egy olyan eseti bizottságot hozzunk létre, ami valóban a kormány felelősségét vizsgálná Völner ügyében” – mutatott rá Gurmai Zita, aki a döntést a korrupt fideszesek menekülésének nevezte az igazság feltárása elől.

„A kormányzati korrupciót feltáró eseti bizottság leszavazása azt bizonyítja, hogy a lebukott Völner Pál esete egyáltalán nem egyedi. (…) A lehallgatási jegyzőkönyvekből és a nyomozati iratokból ugyanis az derül ki, hogy Völner Pál Varga Judit igazságügyi miniszter helyetteseként nem egyedül működtette ezt a kiterjedt korrupciós hálózatot” – világított rá.

A szocialista politikus emlékeztetett, a nyomozati iratokban konkrétan megnevezik Rétvári Bencét, az EMMI államtitkárát, Steiner Attilát, az ITM államtitkárát és Rogán Antal propaganda miniszter kabinetfőnökét is.

„Szerintünk Magyarországot ki kell szabadítani a fideszes bűnszervezet szorításából! Mi egy olyan tisztességes országot akarunk, ahol a korrupcióból lebukott miniszterhelyettes nem kaphat többmilliós végkielégítést! Mi egy olyan tisztességes országot akarunk, ahol a bűnösöket nem védik, hanem elszámoltatják, még akkor is, ha az egész kormányzatról van szó” – követelte.

Gurmai Zita ígérte, az Egységben Magyarországért április 3-a után azonnal feltárja a fideszes bűnszervezet működésének minden egyes részletét. „Ez ugyanis már nemcsak Völner-ügy, hanem a „Fidesz” nevű korrupciós hálózatnak az ügye: ez csak a jéghegy csúcsa!” – húzta alá.

Keresztes László Lóránt és Gyüre Csaba ismertették, ezeken kívül az atomberuházás újabb orosz könnyítésének visszavonására és a vagyonnyilatkozatok tisztességesebbé tételére vonatkozó javaslatot is leszavazta a kormánypárti többség.

Végül Tordai Bence kérte, hogy mindenki vegyen részt este hat órakor a Clark Ádám téren az Egységben Magyarországért tüntetésén annak érdekében, hogy végre április 3-a után az orosz kémbank is távozzon Magyarországról.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok