mszp.hu | Belföld | Oktatás
2021. november 22. 16:36

A Fidesz lezüllesztette a magyar közoktatást

A Fidesz lezüllesztette a magyar közoktatást
A Fidesz által lezüllesztett magyar közoktatásban a pedagógusoknak ma nincs mit ünnepelniük. A Magyar Közoktatás Napja már csak arra emlékeztet, hogy Orbán és kormánya 2010 óta szétvert mindent, ami a korszerű oktatást szolgálta.

Magyarország csak úgy fejlődhet, ha kormányoktól függetlenül folyamatosan javul az oktatás színvonala és eredményessége. Ehhez azonban anyagilag és társadalmilag egyaránt megbecsült pedagógusokra van szükség, akik számára biztosítják, hogy felkészülten és magas színvonalon taníthassák gyermekeinket.

A Fidesz szándékosan tartja alacsonyan a pedagógusok fizetését a jogviszonnyal való játszadozással és az autonómia háttérbe szorításával, amikkel pedig bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban tartja őket.

A Magyar Szocialista Párt abban hisz, hogy az állam a pedagógusok tisztes megélhetését közalkalmazottként is biztosítani tudja, hisszük, hogy a pedagógusok autonóm oktatási metodikája jobban elősegíti saját fejlődésüket és gyermekeink fejlesztését, hisszük, hogy a megbecsült, öntudatos pedagógusok nagyobb hasznára válnak a társadalomnak, mint a megalázott rabszolgák.

Őszinte tisztelettel köszöntjük a közoktatásban dolgozókat, és hiszünk abban, hogy a 2022 tavaszától nem csak a szolidaritásunkat fejezhetjük ki irántuk, hanem az új kormány tagjaként is segíthetjük országépítő munkájukat.

MSZP