mszp.hu | Belföld
2020. július 23. 14:05

A Fidesz már a települések pénzét is a plakát-bizniszben utazó haverjainak adja

A Fidesz már a települések pénzét is a plakát-bizniszben utazó haverjainak adja
A kormány továbbra sem hajlandó felhagyni az önkormányzatok anyagi kivéreztetésével, ugyanis már azt is megtiltja nekik, hogy adót szedjenek a településeken kihelyezett óriásplakátok után.
Világos értékválasztás ez: semmi sem számít, ha a plakát-bizniszben érdekelt haverokat még több pénzhez lehet juttatni, még az sem, hogy ezzel még inkább veszélybe sodorják a települések működését, amivel közvetlenül Magyarország polgárait büntetik, jobb- és baloldali szavazókat egyaránt.
 
A gépjárműadóból származó bevételek elvétele, a szolidaritási adó megemelés, a különleges gazdasági övezetek kijelölésének lehetősége és ez a mostani lépés sem a fejlődést szolgálják. Ezekkel csupán egyetlen célja van a Fidesznek: a független önkormányzatok megroppantása.
 
A kormány nem a válságból való kilábalásért küzd és nem is a vírus ellen harcol, hanem a szabad önkormányzatok ellen. Orbán Viktor ezzel ismét bebizonyította, hogy még mindig nem heverte ki az önkormányzati választási vereséget. A kicsinyes bosszúja azonban egyaránt veszélyezteti a települések működését és a lakosok biztonságát is.
 
Az MSZP szerint minden korábbinál nagyobb szükség van a szabad, és erős önkormányzatokra, hiszen az elmúlt időszakban sokszor erejükön felül, ha kellett, az állami szervek feladatait is átvállalva nyújtottak segítséget az embereket fenyegető veszélyek elhárításában. Ezért azt akarjuk, hogy az önkormányzatok kapják meg a kötelező feladataik ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok