mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 17. 11:26

A Fidesz már az autópályákat is kilopná a közvagyonból – 2022-ben véget vetünk az állami vagyon kiszervezésének!

A Fidesz már az autópályákat is kilopná a közvagyonból – 2022-ben véget vetünk az állami vagyon kiszervezésének!
A fideszes tolvajtempó a választásokhoz közeledve egyre jobban gyorsul, ugyanis a kormány már a magyar utakat is magánkézbe akarja adni. Azt még azonban nem lehet tudni, hogy az állam helyett valamelyik nemzeti oligarchának vagy egy Fidesz-közeli külföldi havernak fogja majd termelni a nyereséget az autópályák üzemeltetése, de az már most biztos, hogy a magyarok erre rá fognak fizetni.

Mégis kinek az érdekeit szolgálja az, hogy az adófizetők pénzéből megépített autópályák használatáért egy magáncég szedje be a díjakat, amelyek a Fidesz üzleteit ismerve, így biztosan emelkedni fognak? Miért van egyáltalán szükség erre a lépésre? Miért akar a Fidesz önként lemondani egy jelentős állami bevételről? A Fidesz nem maradhat adós a válaszokkal, ezért írásbeli kérdésekkel fordulunk a kormányhoz.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz 2022-ben vereségre készül, ezért még előtte a lehető legtöbb pénzt ki akarja lopni és biztosítani akarja saját maga és a haverjai számára. Ugyanakkor ezúton is jelezzük mind a Fidesznek, mind az autópályák üzemeltetési koncesszióját elnyerő - valószínűleg kormányközeli - vállalkozóknak, hogy a kormányváltást követően felül fogjuk vizsgálni a szerződéseket.

Az MSZP célja, hogy megszüntesse a közvagyon kiszervezését és magánosítását, ezért a kormányváltást követően meg fogja szüntetni a Fidesz által kialakított rendszert és vissza fogja szerezni az állami vagyont.

MSZP