Belföld | gyed extra. fidesz
2014. január 11. 16:36

A Fidesz már megszüntette a "gyed extrát"

Saját bűnét keni a Fidesz az MSZP-re: a Fidesz 2011-ben már megszüntette a gyed extrát, az MSZP-ben ez az ötlet viszont fel sem merült.
Saját bűnét keni a Fidesz az MSZP-re: a Fidesz 2011-ben már megszüntette a gyed extrát, az MSZP-ben ez az ötlet viszont fel sem merült. 2006-ban épp az MSZP-kormánya vezette be a gyes és a gyed melletti munkavállalás lehetőségét, amit Orbán Viktor 2011-ben megszüntetett, majd 2013-ban – nyilván belátva, hogy hibázott – újra bevezett .
 
A Fidesz politikusai immár második napja Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselőjének egy félreértett kérdésre adott válaszából vonnak le téves következtetést: Gurmai Zita pénteken reggel az ATV műsorában arról beszélt, hogy a Fidesz kétharmad által alkotott új Munka törvénykönyve megengedi a 3 évesnél fiatalabb gyereket nevelők kirúgását, így ezzel a veszéllyel a gyed extrát igénybe vevő nőknek is számolniuk kell. Amikor ezután a riporter azt kérdezte, az MSZP kormányra kerülve megszüntetné-e az intézkedést, Gurmai Zita azt válaszolta: persze – mivel azt hitte, még mindig a kirúgás lehetőségéről beszélnek.
 
Választási győzelme után az MSZP nem megszüntetni fogja a gyed extrát, hanem kijavítani, mert csak az elbocsátás tiltásával együtt válhat valódi segítséggé ez az intézmény.