Belföld | csekkadó különadók
2013. március 27. 15:16

A Fidesz még a fizetésért is fizettetne

A Fidesz három éve kormányoz kétharmaddal, mégsem volt képes könnyíteni az emberek terhein, sőt egyre tovább növeli a megélhetési költségeiket. Három év alatt két Bokros-csomagnyi megszorítást vezettek be. Ez csak az idén 70-80 ezer forint pluszterhet jelent minden magyarnak.

Hiába hazudják, hogy a kereskedelemre kivetett különadót, a telefonadót, vagy a banki tranzakciós adót nem az emberek fizetik, az árak ugrásszerű emelkedése azt mutatja, hogy a cégek egyre inkább a fogyasztókra hárítják ezeket. Az átlagfizetések és a nyugdíjak értékének igazságtalan csökkentése után ez tovább sújtja a kiskeresetű fogyasztókat.

A hírek szerint a csekkadót bevezető Fidesz-kormány a jövőben már nem csak az átutalásokat és a készpénzfelvételt, hanem a bankkártyás vásárlásokat is megadóztatná. Vagyis nem elég, hogy az árak az egekbe emelkednek, most még a fizetésért is fizetni kell majd!

Az MSZP a fogyasztók által fizetett különadók miatt az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságában kezdeményezi, hogy a bizottság vizsgálja meg, kinek és mennyi pluszkiadást jelentettek 2010 óta a kormány által bevezetett banki tranzakciós, telekommunikációs és egyéb különadók!

Simon Gábor,
a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke,
az MSZP elnökhelyettese