2012. szeptember 12. 10:26

A Fidesz még mindig tud meglepetést okozni!

Az MSZP Nőtagozata nagy meglepődéssel olvasta a Fidesz közleményét, amelyben képviselőtársai elhatárolódnak Varga István hétfő esti, a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítéséről szóló vitában elhangzott kijelentésétől.

Mint ismeretes, a Fidesz képviselője úgy véli, hogy "azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".

A Fidesz elhatárolódásra tett kísérlete azért meglepő, mert nem elszigetelt esetről van szó: hétfő este csak újra bizonyítást nyert az, hogy a Fidesz milyen szerepet szán a nőknek a társadalomban. Mindannyian emlékszünk még Boross Péter 2010-es nyilatkozatára, amelyben azt állította, "hogy a nők nem  munkahelyeken, hanem a szülőszobán pótolhatatlanok" és "gyermektelenségi adó" bevezetését javasolta.

A Fidesz által elfogadott új magyar Alaptörvény a nők szexuális és reproduktív jogainak korlátozására tesz kísérletet és tavaly tavasszal láttunk Magyarországon uniós pénzből finanszírozott abortuszellenes plakátkampányt is. Élénken él még emlékezetünkben az is, amikor Tóth Imre, a Fidesz volt nyírbátori elnöke, önkormányzati képviselő idén júliusban "kancának" nevezte Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét.

Az MSZP Nőtagozata már tegnap lemondásra szólította fel Varga Istvánt. Sajnálatosnak tartjuk, hogy erre a lemondásra mind a mai napig nem került sor. Még sajnálatosabbnak tartjuk azonban, hogy bármilyen nyilatkozatot is tesz a Fidesz, a tény, hogy Varga István még mindig az ő országgyűlési képviselőjük, azt bizonyítja: a mai magyar kormánypárt továbbra is tenyészállattá akarja silányítani a nőket.

Tisztelettel kérjük Orbán Viktort és Rogán Antalt, hogy segítsenek a képviselő úrnak levonni a konzekvenciákat és aláírni a lemondónyilatkozatot!

Dr. Gurmai Zita,
MSZP Nőtagozat elnöke