mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 19. 01:27

A Fidesz megosztaná az ellenzékieket, MSZP-snek álcázott kamutüntetéstől sem riad vissza

A Fidesz megosztaná az ellenzékieket, MSZP-snek álcázott kamutüntetéstől sem riad vissza
Az MSZP ezzel szemben a szociális fordulatot képviseli, hiszen a szociális helyzet változására várnak az emberek, magyarázta csütörtök este Kunhalmi Ágnes, az MSZP leendő női társelnöke, az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az elmúlt években félfeudális-vadkapitalista állapotba süllyedt az ország, a képlet teljesen világos: a kormánypártok ezt szeretnék megtartani, és ezért támadják a szocialistákat. Még attól sem riadnak vissza, hogy Anonymus álarc mögé bújva kihasználják a Pest megyei szocialistákkal kialakult feszültséget, miután a párt mulasztások miatt feloszlatta Pest megyei szervezetét a közelgő szeptember 19-i tisztújító kongresszus teljes legitimitása érdekében, mondta Kunhalmi Ágnes. „Az MSZP tisztújítása mindig nagyon nagy nyilvánosságra tett szert, mindenki kíváncsi arra, hogy mi történik az MSZP háza táján, viszont ebbe először nyíltan és vállaltan beleszólt a Fidesz”.

A szocialista politikus elmondta, mindenkinek az az érdeke ellenzéki oldalon, hogy leváltsa a kormányt. „A Fidesz nagyon megijedt attól, hogy menetelünk a közös lista irányába. Az MSZP-nek van több, mint félmillió stabil szavazója, akik kellenek a kormányváltáshoz, ezért álarcosokat küldenek, fake newsokat állítanak rólunk”.

A társelnöki posztra készülő országgyűlési képviselője jelezte, nem riadnak vissza, tovább készülnek a 2022-es kormányváltásra. Szólta az MSZP programjának központi üzenetéről, ami a párt fő elvének megfelelőn a szociáldemokrácia. „Annak a köztársasági víziónak, amit mi képviselünk, a 4. magyar köztársaságnak – amit reményeim szerint 2022-ben meg fogjuk tudni valósítani – nemcsak demokratikusnak kell lennie, mint a 3. rendszerváltó köztársaságnak, hanem egyben szociálisnak is.

A 4. magyar köztársaság az MSZP-sek számára demokratikus és egyben szociális lesz, hiszen nemcsak egy demokratikus fordulatra van szükség ilyen 10 év után, hanem egy szociális fordulatra is szükség van Magyarországon”.

„A szociális Magyarország víziójába, amely keretet ad a szociális demokráciának, már nem csak a szociáldemokraták tartoznak bele, hanem a zöldek, a liberálisok, és a mérsékelt konzervatívok is” – mutatta be az MSZP vízióját válaszul az elmúlt években kialakult feszültségekre.

„Az látjuk, hogy a középosztály veszíti el a középosztálybeli státuszát, lakhatási válság, bérválság, demokratikus válság van Magyarországon. Nekem meggyőződésem, hogy arra a harácsolós, oligarchákra épülő, vadkapitalista fideszes gazdaságpolitikára, a szélsőségekre és a társadalmi egyenlőtlenségek növekedésére épülő társadalompolitikára nem lehet a demokráciával önmagában válaszolni, ha nincs mellette egy nagyon erős szociális válaszadás is” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP tisztújításra készülő társelnök-jelöltje.

Kapcsolódó párttagok