mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. szeptember 20. 15:10

A Fidesz miatt luxusnak számít a zöldségfogyasztás – csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

A Fidesz miatt luxusnak számít a zöldségfogyasztás – csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!
A Fidesz tétlensége és nyerészkedése miatt lassan a zöldségfogyasztás is kiváltságosok sajátja lesz. Ugyanis olyan mértékben drágulnak a zöldségárak, amellyel az alacsony keresetű nyugdíjasok és családok nem lesznek képesek lépést tartani.

A kormány nem tesz semmit az elszabaduló árak megfékezéséért, sőt tudatosan gyengíti a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon. Emiatt pedig méregdrága az üzemanyag, ami jelentősen megnöveli a zöldségek árait is, az emelkedő energiaárak pedig még erre is rátesznek egy lapáttal.

A Fidesz ilyen körülmények között csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok