mszp.hu | Belföld
2024. február 27. 13:36

A Fidesz minden erkölcsi alapot elvesztett a kormányzáshoz

A Fidesz minden erkölcsi alapot elvesztett a kormányzáshoz
Az ellenzéki együttműködés lehetőségéről, az összefogás fontosságáról, valamint gyermekvédelmi kérdésekről is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában.
Az MSZP társelnöke a hétvégi ellenzéki tüntetéssel kapcsolatosan elmondta, hogy amit az ellenzék 2022 óta politizálás címén művel, annak az egyenes leképeződése látható is volt a rendezvényen. Az ellenzéki pártok jelenleg nem képesek összefogni egy-egy ügy mellett és ennek nincs jó üzenete a választók felé. 
 
Komjáthi Imre elmondta, hogy ha az édesapja ezt látná, akkor elküldené az ellenzéket kapálni, hiszen a pártoknak össze kellene fogni és együtt kellene működni. 

Az MSZP társelnöke szerint többpárti árnyékkormányt kellett volna létrehozni, hiszen például nincs vita abban az ellenzéki térfélen, hogy Hiller István kiváló oktatáspolitikus, abban sem, hogy Harangozó Tamás kiváló rendvédelmi politikus. 
 
Komjáthi Imre emlékeztetett, hogy szeretett volna létrehozni egy parlamenti csoportot „szövetség a munkavállalókért” néven, és hiába lettek volna olyan ellenzéki képviselők, akik csatlakoztak volna ehhez, az egyes pártok képviselőcsoportjának frakcióvezetői nem engedték, hogy a frakció tagjai csatlakozzanak a kezdeményezéshez. 
 
Az MSZP társelnöke szerint annak sincs jó üzenete, hogy már bizonyított, regnáló polgármesterre – mint például Tóth József a XIII. kerületben – egy másik ellenzéki párt ráindít jelöltet. 
 
Az MSZP március 15-ig gyűjti az aláírásokat a közös indulás mellett, de egy bizonyos pont után készülni kell az önálló indulásra, az MSZP-nek megvan a listavezetője és mandátumot fog szerezni az európai parlamenti választásokon. 
 
A műsorban szó volt gyermekvédelmi kérdésekről is, hiszen Komjáthi Imre nemrég kérdéseket tett fel a kormány illetékes szereplőjének, hogy mit tett a jelenlegi hatalom a gyermekvédelem érdekében a botrány kirobbanása óta, erre azonban csak semmitmondó válaszok érkeztek. 
 
Az MSZP-nek számtalan olyan javaslata volt, amely a gyermekek érdekében született. A kormány azonban csak a plakátokon harcol a gyermekekért, miközben jelentős mértékben csökkentették a gyermekjogi képviselők számát.  

Kapcsolódó párttagok