MTI/mszp.hu | Belföld | kormánypropaganda rezsi
2013. október 15. 13:45

A Fidesz mindent tűvé tesz, hogy ellenséget találjon

A rezsicsökkentés kapcsán a Fidesz "mindent tűvé tesz", hogy találjon egy ellenséget, mivel azonban nem talál, ezért csinál magának itthon és külföldön egyaránt. Tukacs István kedden az MTI-nek nyilatkozva Hoppál Péter sajtótájékoztatójára reagált.

A Fidesz szóvivője szerint a rezsicsökkentés megvédéséről szóló politikainyilatkozat-tervezet parlamenti vitájában az derült ki, hogy a szocialisták "identitászavarban" vannak. Az MSZP képviselői összevissza beszéltek hétfő este az Országgyűlésben, nem igazán tudják meghatározni, hogyan is viszonyuljanak a rezsicsökkentést megvédő politikai nyilatkozathoz - fogalmazott Hoppál Péter. Mint mondta, jó lenne, ha eldöntenék a szocialisták, kiket is képviselnek.

Tukacs István ezzel szemben leszögezte: a MSZP támogatja a rezsicsökkentést, kormányra kerülve megtartja azt és igazságossá teszi azt, hogy akik rászorultak, azoknak nagyobb könnyítést jelentsen.

Hangsúlyozta: a Fidesz az Európai Unióval ok nélkül háborúzik, hiszen az unió nem a rezsicsökkentést kritizálta. Úgy fogalmazott: úgy kellett a Fidesznek ez, "mint egy falat kenyér, hiszen végre lehet ki ellen harcolni", el lehet terelni a figyelmet a rezsicsökkentés igazságtalanságáról és fenntarthatatlanságáról.