mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2022. január 18. 15:43

A Fidesz ne hárítsa át a védekezés költségeit a szülőkre! – Ingyenes teszteket a kisgyermekes családoknak!

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatásosabb eszközünk a vírussal szemben, ugyanakkor az 5 év alatti gyermekek számára még nincs vakcina, így ők továbbra is nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Számukra jelenleg a tesztelés nyújt védelmet, ami az ingyenes állami tesztelés hiányában hatalmas anyagi megterhelést jelent a szülőknek.

A védekezés megszervezése a Fidesz-kormány kötelessége, ezért nem háríthatja át annak költségeit a magyar családokra, és nem spórolhat a magyar gyermekek egészségén! A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány biztosítson ingyenesen teszteket a kisgyermekes családok számára!

Több mint 40 ezer honfitársunk halála után hatalmas felelőtlenség, hogy kormányzati szinten még mindig tagadják a tesztelések jelentőségét!

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy nem lehet lemondani a védekezés egyik fontos eszközéről, a tesztelésről.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő