mszp.hu | Belföld | közlemény önkormányzat | Önkormányzat
2016. január 28. 11:28

A Fidesz ne használja pártpolitikai céljaira az önkormányzatokat!

A Fidesz ne használja pártpolitikai céljaira az önkormányzatokat!
Németh Szilárd a Fidesz alelnökeként bejelentette, hogy az önkormányzati képviselőtestületeket is pártpolitikai céljaikra kívánják felhasználni.
Azonban az önkormányzatok testületei nem a Fidesz taggyűlései. A Fidesz által előterjesztett „állásfoglalásban” megfogalmazott ellenőrizetlen bevándorlás biztonsági kockázatával egyetértünk, és mi is felelősnek tartjuk a magyar kormányt a Magyarország területére ellenőrizetlenül belépő menekültek miatt. Teljesen egyetértünk abban is, hogy különbség van az igazi háborús övezetből érkező, védelemre méltó menekültek és a bűnözők, terroristák között. Ennek ellenőrzése, és az ezzel kapcsolatos intézkedések megtétele azonban nem az önkormányzatok, hanem a kormány feladata, amelyhez minden szükséges eszközzel és jogszabályi felhatalmazással rendelkezik.
 
Ezért elutasítjuk a Fidesznek azt a törekvését, hogy az önkormányzatokat pártpolitikai célokra használja. Az önkormányzati képviselőtestületeknek nem az a feladatuk, hogy politikai nyilatkozatokat tegyenek, hanem az, hogy a lakosaik helyi ügyeit intézzék. Amennyiben a fideszes képviselők a Fidesz politikájával kapcsolatban véleményüknek akarnak hangot adni, akkor tegyék meg azt pártjuk fórumán, ne pedig az önkormányzati testületek ülésein! 
 
Éppen ezért minden önkormányzati képviselőnek azt javasoljuk, ne asszisztáljon ahhoz, hogy a Fidesz pártpolitikai eszközzé silányítsa az önkormányzati testületeket, és ne vegyen részt a szavazásban.
 
MSZP