mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2022. március 09. 11:39

A Fidesz nem képes megvédeni a magyar családokat az inflációtól - csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

A KSH adatai azt bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány csodafegyvere, a hatósági áras csirke far-hátas politika nem képes megállítani az árak emelkedését.

A februári infláció ugyanis már 8,3%-ra nőtt, az élelmiszerek pedig több mint 11%-kal kerülnek többe, mint egy évvel korábban. Ezek a számok ráadásul még az orosz agresszió előtti állapotot tükrözik, így Varga Mihály nem mutogathat hazug módon Brüsszelre és a háborúra.

A félrebeszélés helyett érdemi lépésekre van szükség, ugyanis az üzletekben brutális drágaság tombol, gyenge a forint, elértéktelenednek a fizetések, a nyugdíjak és a családtámogatások is. Néhány cikk 3 hónapos árbefagyasztása nem oldja meg a problémát, a választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

A Fidesz nem képes megvédeni a forintot, ahogyan nem képes megvédeni a magyarokat sem a drasztikusan elszabaduló áraktól, azonban továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg mindenkivel.

Ne hagyjuk, hogy a Fidesz tétlenségének árát a magyar családokkal fizettessék meg! Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért a kormányváltást követően az Egységben Magyarországért 5 százalékra fogja csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját!

MSZP
Bővebb információ: