A Fidesz nemet mondott a családok és a nyugdíjasok fokozott támogatására

A Fidesz nemet mondott a családok és a nyugdíjasok fokozott támogatására
Úgy tűnik, hogy a fideszes képviselőknek nem számít a miniszterelnöki bejelentés a korlátozásokról, ahogyan az sem, hogy tombol a járvány hazánkban, mivel mindezek ellenére is képesek megakadályozni a Népjóléti bizottság munkáját.

Ezzel a szégyenteljes lépéssel pedig ismét csak ártottak, mivel nemet mondtak az ingyenes tesztelés biztosítására, valamint a nyugdíjasok és a családok fokozott támogatására.

Az MSZP és a Párbeszéd véget vetett volna annak a felháborító fideszes gyakorlatnak, amely a tesztelések költségeit áthárítja az emberekre. A jelenlegi helyzetben ugyanis elfogadhatatlan, hogy a szűrés csak szűk körben érhető el térítésmentesen, ezért a javaslatunk minden magyar állampolgárnak biztosította volna az ingyenes tesztelést.

A Fidesz szerint azonban ez nem jár az embereknek, ugyanúgy, ahogy magasabb családtámogatás és nyugdíj sem. A kormánypártok ugyanis hallani sem akartak a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás azonnali megduplázásáról. Szintén nem érdekelte őket a svájci indexálás szerinti nyugdíjszámítás bevezetése, az ennek alapján megállapított visszamenőleges nyugdíjemelés és a leginkább rászoruló nyugdíjasoknak nyújtandó minimum harmincezer forintos rendkívüli juttatás sem.

A korlátozások elrendelése miatt a nyugdíjasok és a családok egyre nehezebb helyzetbe fognak kerülni, ezért még nagyobb szükség lesz arra, hogy segítséget kapjanak az államtól. A Fidesz a mai napon azonban azt üzente nekik, hogy erre ne is számítsanak.

Az MSZP szerint a jelenlegi helyzetben rengeteg embernek került veszélybe a megélhetése, ezért azonnali és érdemi segítségnyújtásra van szükség.

MSZP