mszp.hu | Belföld
2020. július 10. 17:18

A Fidesz nemet mondott a Házbizottságban a gyermekvédelemre és a szociális ágazat dolgozóinak elismerésére

A Fidesz nemet mondott a Házbizottságban a gyermekvédelemre és a szociális ágazat dolgozóinak elismerésére
A Házbizottság ülésén arra tettünk javaslatot, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki, hogy halaszthatatlan feladata van a gyermekek védelmének megerősítése érdekében és a szociális ágazat dolgozóinak elismerése ügyében.

Az ellenzéki pártok támogatták a javaslatokat, a kormánypárti képviselők azonban leszavazták azokat.
 
A Fidesz nem engedte napirendre venni a pedofília, gyermekpornográfia és a kiskorúak kihasználásának üldözéséről, határozott büntetéséről, a közbizalom helyreállításáról szóló javaslatunkat, ami különösen elképesztő azok után, hogy az egész országot megdöbbentette a fideszes pedofil nagykövet szörnyű tette és az azért kirótt enyhe ítélet.
 
A Fidesz nem engedte napirendre venni a szociális dolgozók egyszeri rendkívüli juttatásáról és bérfejlesztéséről szóló javaslatunkat, amely szerint a szociális munka napjáig, november 12-ig az ágazat dolgozói az áldozatos munkájuk elismeréseként megkapnák az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.
 
A kormánypártok képviselői ezzel bebizonyították, hogy csak a médiában tartják fontosnak a gyermekvédelem ügyét és megerősítették, hogy továbbra sem tartják sokra azok munkáját, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért.
 
MSZP