mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. április 12. 15:13

A Fidesz nemet mondott a szépségipari vállalkozók kompenzációjára és a kiskereskedelmi vállalkozások támogatására

A fideszes képviselők hétfőn a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén elutasították az MSZP azon javaslatát, amely érdemi támogatást nyújtana a kiskereskedelmi vállalkozásoknak, továbbá lehetővé tenné, hogy a szépségipari vállalkozók legalább utólagosan részesüljenek a bértámogatásból.

A Fidesz több tízezer vállalkozót hagyott magára bevétel és támogatás nélkül azzal, hogy kizárta őket még a szűkmarkú bértámogatásból is. Arra kényszerítették őket, hogy feléljék a megtakarításaikat vagy újabb adósságokat halmozzanak fel, és a kormány most még utólag sem akar segítséget nyújtani nekik, továbbra sem foglalkoznak a megélhetésükkel. Ugyanúgy, ahogyan a kiskereskedelmi dolgozóknak sem akar segíteni a Fidesz, annak ellenére sem, hogy az eddigi intézkedései olyan kevésnek bizonyultak, ami már munkahelyek tömegeinek megszűnését veszélyezteti.

Emberek százezrei veszítették el a munkájukat, vállalkozások tízezrei kerültek a csőd szélére, miközben a Fidesz két kézzel szórja azóta is a milliárdokat az oligarchák megsegítésére, a vadászati világkiállításra, stadionépítésre, a Budapest-Belgrád vasútvonalra. A Fidesz félrekezeli a megélhetési válságot és ezt már a saját szavazói jelentős része is így gondolja, ezt támasztja alá a Publicus Intézet legújabb felmérése is.

Az MSZP azonban már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

MSZP