A Fidesz Női tagozata lépjen fel az asszonyverők ellen!

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a Parlament méltóságát alázza meg nap mint nap azzal, hogy még mindig nem mondatta le asszonyverő, agresszív politikusait. Balogh József és Meggyes Tamás a mai napig országgyűlési képviselő, élvezik kiváltságos helyzetüket, miközben mindketten a társadalom szemétdombjára valók.

Mindkettőjükről bebizonyosodott, súlyosan bántalmazták korábbi feleségüket, Balogh pedig nemrégiben élettársát is. Ezek után ők minden európai, sőt emberi érték szerint erkölcsi hullák, nincs helyük a közéletben.

Mivel tőlük már nem várható el, hogy levonják tetteik következményeit, ezért az Országgyűlésnek kellene ezt beláttatni velük. Azonban az a Kövér László, aki a Parlament elnökeként többször is kikelt magából számára elítélendő - ám az asszonyveréshez képest pitiáner - képviselői viselkedés miatt, ez ügyben cinkosul hallgat.

De hallgatnak a kormánypárti képviselők is. Mi több, egyikük sem ért egyet azzal, hogy az Országgyűlésben ne ülhessenek asszonyverő képviselők. Az erre vonatkozó kérdésünket egyik politikusuk sem írta alá.

Mivel a Fidesz, sőt a magukat kereszténydemokratáknak mondó KDNP férfipolitikusai számára sem okoz problémát az asszonyverés, így nőtársainkhoz fordulunk.

Az MSZP Nőtagozata felszólítja a Fidesz Női Tagozatát, világosan határolódjon el a nőket bántalmazó politikusaitól, és kezdeményezze az Országgyűlésből való kizárásukat. Ez minden nőtársunk közös érdeke.

Gurmai Zita,
az MSZP Nőtagozatának elnöke