mszp.hu | Belföld | közlemény média | Média
2017. május 06. 11:37

A Fidesz nőket bántalmaz és hazudik róla

A Fidesz nőket bántalmaz és hazudik róla
A Magyar Szocialista Párt újbudai szervezte elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy az elmúlt héten több esetben is atrocitás érte a sajtó munkatársait a Fidesz részéről.
Két nappal ezelőtt a Hír TV munkatársát vegzálták, most pedig a 444.hu munkatársának csavarták ki a kezét, és vették el tőle erőszakkal a telefonját egy kerületi nyilvános rendezvényen. Mindkét esetben hölgy volt a szenvedő fél.  Mi nem nőügyként, hanem a sajtószabadság elleni támadásként tekintünk az ilyen esetekre – de az, hogy nőket bántalmaztak, még súlyosabbá teszi a Fidesz gyakorlatát.
 
Úgy tűnik, Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban nem véletlenül beszélt arról, hogy az ő táborában egyeseknek „már viszket a tenyerük”. Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, a kerületi Fidelitas vezetője, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese ugyanis most megtámadott egy nőt, akinek elkobozta a telefonját, kitörölt belőle felvételeket egy nyilvános rendezvényen, amelyen az Orbán-kormány két tagja is jelen volt. A két kormánytag „természetesen” nem vett észre semmit, és a későbbiekben sem reagáltak az esetre. A helyszínen jelen lévő fideszes képviselők is szó nélkül nézték a fiatal újságírónő vegzálását, hogy aztán a párt sajtóosztálya minden alap nélkül hazugságokkal vádolja meg a bántalmazott újságírót.
 
A Fidesz újbudai szervezeténél ez már nem az első alkalom, hogy bántalmaznak valakit. Azonban amíg Kerékgyártó Gábor képviselő tavaly a saját társait (!) verte el egy keze ügyébe került fogassal, addig most a sajtó munkatársait bántalmazták.
 
Egyes hírek szerint egyébként Szabó László nemcsak kerületi kabinetvezető-helyettes, hanem számos egyéb, közpénzből fizetett tisztsége, funkciója is van. Szabó László a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalának Főigazgatója, a Fővárosi Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának tagja, így közel kétmillió forintos havi fizetést visz haza állami pénzből. Szabó tehát nemcsak egy nőkkel szemben otromba módon viselkedő magánember, hanem egy számos állami funkciót betöltő, álláshalmozó fideszes pártember.
 
Az MSZP felszólítja Hoffmann Tamást és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy az ügy kivizsgálásáig függesszék fel minden állami és önkormányzati funkciójából Szabó Lászlót. Amennyiben pedig a feljelentést tevő újságírónő állításai igaznak bizonyulnak, elvárjuk az állami, önkormányzati és pártvezetőktől, hogy véglegesen mentsék fel Szabó Lászlót állami és önkormányzati állásaiból.