mszp.hu
2016. április 25. 11:51

A Fidesz nyugdíjemelése is leszerepelt!

Még emlékszem arra, amikor Horn Gyuláék csak 5 százalék nyugdíjemelést jelentettek be, és meg voltak őrülve a fideszesek. Ma pedig örömtől duzzadó arccal jelentenek be 0.9 százalékotot – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Akkora dolog ez a nyugdíjemelés azzal a hozadékkal, hogy olcsóbb lesz a tojás, mint ahogy néhány évvel ezelőtt a közmunkásoknak is megmondták a tutit, hogy az alacsony jövedelmük mellett egy kecske tartásával meg lehet élni 47 ezer forintból. Ugye emlékszünk?

Most a kisnyugdíjasokkal szórakoznak…

Nem működteti az Idősügyi Tanácsot, a mesterséges inflációcsökkentéshez igazítja a nyugdíjakat, és közben eltörölte a nyugdíjak felső korlátját, így vannak, akik már milliókat kaphatnak nyugdíjasként.

Amíg 50 ezer forintnál semmi ez a nyugdíjemelés, addig a magas – akár többszázezret kapó –  nyugdíjasoknak érzékelhető, még az egy százalékhoz közeli emelés is.
A Fidesz minden intézkedésében a magas jövedelműeket támogatja. A jómódú, gazdag embereket, és a „fajtiszta fideszeseket” helyezi előtérbe – fogalmazott Halmi József.

A Fidesz 14. havi nyugdíjat is ígért. Valószínűleg ma is érvényben van az a törvény, hogy a gazdasági növekedéssel egy ütemben vissza kell adni a 13 havi nyugdíjat a nyugdíjasoknak. Állítólag növekszik a gazdaság – idézte a kormánypártiakat a képviselő. Akkor miért nem ad a kormány vissza valamit már végre az időseknek is?

A megyében a bérek, és a nyugdíjak is nagyon alacsonyak. Követeljük, hogy legalább a gazdasági növekedés arányában emelje a Fidesz kormány a nyugdíjak értékét!

Kapcsolódó párttagok