mszp.hu | Gazdaság | Szociális ügyek
2022. december 16. 14:31

A Fidesz miatt sokaknak karácsonyi ajándékra már nem jut

A Fidesz miatt sokaknak karácsonyi ajándékra már nem jut
Hamarosan itt a karácsony, amikor az emberek a fa alatt áhítattal várják az ajándékokat. Vajon hány fa alá nem jut idén valódi ajándék amiatt, amit a Fidesztől kaptunk?

A keményen dolgozó magyarok életének minden részét megnehezíti a kormány átgondolatlan politikája okozta gazdasági válság. A karácsony közeledtével megnövekednek egy család kiadásai, de lassan már az is ajándék, ha ünnepi fogások kerülhetnek az asztalra.

A karácsonyi ünnepek sokak számára idén nem a meghittségről, a békéről és a finom ételekről szólnak, hanem a rezsiszámlákról, az egyre dráguló és megfizethetetlenné váló élelmiszerekről és az egyre kevesebbet érő fizetésekről és nyugdíjakról. Ez a fideszes kormányzat politikája miatt van. Orbánék gazdaságpolitikája nem hozott mást a magyaroknak, mint megszorításokat és nélkülözést.

Már hivatalos, hogy hazánkban volt a legmagasabb az infláció. Novemberben 23,1 százalék volt a drágulás mértéke. A régióban Magyarországon a legnagyobb a drágulás, 45%-kal nőttek átlagosan az élelmiszerek, de egyes termékek akár 70-80%-kal is. Csökkent a bérek és a nyugdíjak reálértéke, miközben sokan azt se tudják, hogyan fizessék ki idén télen a három-négy-ötszörös gázszámlát és vele a 80%-kal magasabb rendszerhasználati díjat.

Az MSZP, az igazi baloldal képviselőjeként megoldást kínál a legégetőbb problémákra a rezsiSTOP program keretében. A szocialista párt 5 pontban foglalta össze a legfontosabb változtatásokat, amelyeket a kormányzatnak végre kéne hajtani annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a válság. Többek között megoldást nyújt az egyre kifizethetetlenebb rezsiárakra, a korszerűtlenül szigetelt lakóépületek problémájára, de az ÁFA mértékét is csökkentené a párt programjával. A teljes programot itt lehet megtekinteni és aláírással támogatni.