MTI/mszp.hu | Belföld, Külföld | civilek | Civilek
2017. május 16. 12:02

A Fidesz orosz mintára újabb támadást indít a civilek ellen

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a civilek elleni intézkedéseket a nagyobbik kormánypárt "aljas és sunyi módon" a 2018-as költségvetést meglapozó törvényekben rejtette el.
Kifejtette: a civil szervezeteket szolgáltatásokkal segítő civil információs fórumoknak az lesz a dolguk, hogy folyamatosan tájékoztassák a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke által vezetett Nemzeti Együttműködési Alapot. Ez a besúgórendszer az ötvenes évek stílusát idézi - értékelt.
 
A politikus közölte, a kormányoldal nagyobb sebességre kapcsol a saját álcivil szervezeteinek létrehozásában is. Létrejönnek az úgynevezett családi esélyteremtési önkéntes házak és a kormány fogja eldönteni, mely civil szervezetek működtetik azokat - tette hozzá.
 
Bárándy Gergely szerint ez tökéletes orosz minta, ott a kormány hozott létre civil szervezeteket, amelyeknek az a feladatuk, hogy a kormánypropagandát közvetítsék.
 
A magyar embereknek választaniuk kell majd 2018-ban, hogy egy Oroszországhoz hasonló országban szeretnének élni, vagy az Európai Unió tagjai maradnának - hangoztatta.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09